Hvordan bli mer selvsikker?

Selvsikkerhet. Enten har du det eller så har du det ikke, sant? FEIL..

Hvis du virkelig vil, så kan du bli mer selvsikker en du noen gang kunne tenket deg. Selv var jeg langt i fra selvsikker da jeg var yngre, og gjennom hele ungdomskolen er jeg sikker på at de fleste så på meg som den rolige og sjenerte jenten. Dette var nok, fordi jeg var det. Bare på det siste halvåret har jeg overasket meg selv over hor åpen jeg har blitt. Jeg har ikke like mye problem med å snakke med fremmede, og i dag bstilte jeg time hos frisøren selv for føste gang.. Ja, jeg er snart 17 år (don't djudge me). Poenget er, hvis du er der jeg en gang var, så skal du få noen råd her til hva du kan gjøre.

Lur deg selv.

"Fake it until you make it." Det er en grunn til at alle sier dette, og det er fordi at til slutt begynner du å tro selv du får det til. Så start med å late som du er selvsikker, over en periode kommer det nok mer og mer til å falle inn naturlig skal du se.

Forandre kroppsspåket ditt.

Dette kan føles utrolig unaturlig for mange, men det har seg slik at måten man framstiller seg når man har god selvsikkerhet er veldig annerledis enn hvis man har dårlig selvsikkerhet. Folk med dårlig selvtsikkerhet ser ofte mer nervøse ut. De står me hendene i lommene, ser ned i bakken og vil helst ikke bli lakt merke til. Så! Ta hendene ut av lommene, rett deg opp, smil og strål ut som den fantastiske personen du en gang vil bli. Når du sitter i en gjeng med folk, ta litt plass. Ikke sitt å klem deg sammen så liten du kan i hjørnet.

Øyenkontakt.

Dette er noe de fleste av oss frykter, og det er skjeldent det ikke er kleint. Ja, jeg snakker om med fremmede.. Kanskje den kjekke gutten du har stalket i paralellklassen den siste måneden. Uansett hvem det er. Lær deg selv å ikke være den første til å se bort hvis du ender opp med å ha øyenkontakt med noen. Altså ikke stirr som en gal creeper heller, men prøv å ikke snu bort blikket. Er det et normalt menneske du har øyenkontakt med, vil mest sannsynlig han/hun se bort etter ikke så alt for lang tid uanstt. Hvis du ender opp med å ha øyenkontakt med en kjekk gutt og han ser at du ikke ser bort, er sjangsen stor for at du får et smil, og kanskje han til og med kommer dort for å snakke. Alt dette bare fordi man sprer god selvsikkerhet.

Smil. Vær hyggelig.

Det har mye å si å framstille seg som en snil og godhjertet person. Man blir kjent med flere folk og om du har snakket med en fremmed på bussen, eller litt ekstra med kassedama, så kan det snu dagen deres fra en dorlig til en god. Og de kommer til å huske deg som en hyggelig person med god selvtsikkerhet. Det er litt merkelig, fordi jo mer du gjør dette, jo mer innser du at det er ingenting å være redd for. De du sakker med er bare mennesker de også og vi er alle likeverdige. Så lenge du ikke snakker med en fremmed som tilbyr deg goderi, en kjøretur til disneyland, eller som stinker alkohol klåkken åtte om morgenen, så er du "good to go."

Fokuser.

Dette er et veldig viktig punkt, og sikkert det folk flest unngår. Når du er i en samtale med noen, noen du kjenner eller noen du nettopp møtte. I det de snakker, fokuser på dem. "Hva er det de egentlig prøver å si til meg?" Du vet godt selv at det er flaut når noen snakker i vei og til slutt spør deg om et spørsmål relatert til det de sa, men du var opptatt med å tenke på noe annet at du ikke fikk med deg hva det var. Ja, det er lov med lærere, we all do it.

Ikke stress.

Når man er nervøs har man en tendens til å snakke fortere, dette har du nok merket når den 20 minutter lange presentasonen din bare ble 10 minutter lang når du framførte den for klassen og du fikk trekk i karakteren fordi den ikke var lang nok. Dere har sett de som er selvsikre. Måten de snakker på, måten de går på.. De tar seg god tid. Når man gjør ting fort er det også større sjangse for at de dommer oss ut vet å gjøre noe feil, eller falle over noe, noe som ikker er serlig behagelig for de med dorlig selvsikkerhet. Så ta deg god tid, og slapp av.

Selvsikkerhet er som alt annet, hvis du virkelig vil oppnå det, så er det bare til å øve. Det er viktig å sette seg mål i livet, ikke bare når det kommer til utdanning og jobb, men også når det kommer til hvem du ønsker å være, og hvordan du ønsker å framstille deg. Tenk deg litt om, vi som er rundt deg, vi vet ikke hva du tenker. Hvis du er kjempe nærvøs over noe, men du gjør ditt beste med å skjule det bak selvsikkerheten, så tror vi på det, det er den delen vi rundt deg ser. Og tro meg, du blir en bedre person av det, du blir gladere og får en helt annen energi blandt andre folk. Bare om man passer på å ikke bli for selvsikker slik at du ender opp med å bli sett på som "atention hora", "selv diggeren" eller noe slik.

Håper det var til hjelp for noen av dere. Hvis dere har noen spørsmål, eller tilbakemelding så er det bare til å skrive det i kommentarfeltet ;)

- Amanda


4

Viktoriaovediaa

11.04.2014 // 19:25

Liker bloggen din! <3 synes du legger ut inspirerende innlegg :) sjekk gjerne ut bloggen min viktoriaovediaa.blogg.no

Sofia

11.04.2014 // 20:58

Fin blogg du har og bra innlegg :) håper du får en fin helg <3

Elise Jørgensen

11.04.2014 // 21:57

Bra skrevet! :D

Silje

11.04.2014 // 22:28

Kjempe bra skrevet:)

NY KOMMENTAR:

hits