20 ting du bør slutte å gjøre

Skrev et innlegg som dette for noen dager siden og det så ut som flere av dere likte det, så jeg tenkte å prøve meg på enda et. Dette kommer ikke til å være like utfyllende, men det er 20 punkter i stedet for 10 nå, og det kan jo ikke være et novelle langt innlegg heller.


1. SLUTT Å LØPE FRA PROBLEMENE DINE - Møt dem heller med hodet hevet. Nei, det er ikke alltid like lett. Det er ikke et menneske her på jorden som kan feilfritt håndtere hvert eneste slag som blir kastet på dem. Vi er ikke skapt for å være i stand til å klare å løse problemer med en gang de dukker opp. Vi opplever å bli opprørt, triste, såret, snuble og falle fordi hele hensikten med å leve er å møte problemer, lære, tilpasse, og ut ifra det løse problemene med tiden. Dette er det som til slutt former oss til den personen vi er og blir.

2. SLUTT Å LYVE TIL DEG SELV - Du kan lyve til hvem som helst, men ikke til deg selv. Livet bedrer seg kun om vi tar sjanser, og den første og vanskeligste sjansen vi kan ta er å være ærlig med seg selv.

3. SLUTT Å PRØVE Å VÆRE NOEN DU IKKE ER - Dette mener mange er en av de største utfordringene vi har. Noen vil alltid være penere, smartere, yngre, men de vil sjeldent være bare seg selv. Ikke stress med å endre deg selv. Vær den du er og de rette personene vil elske deg for det.

4. SLUTT Å VÆRE REDD FOR Å GJØRE FEIL - Å gjøre noe, men å gjøre det galt, er minst ti ganger mer produktivt enn å gjøre ingenting. Hver suksess har en sti av fiaskoer bak seg, og hvert nederlag er ledende mot suksess. Når du blir eldre ender du opp med å angre på ting du valgte å ikke gjør mye mer enn det du angrer på ting du faktisk gjorde, men som du gjorde galt.

5. SLUTT Å KLANDRE DEG SELV FOR GAMLE FEIL - Vi kan elske feil person og gråte over de gale tingene, men uansett hvilke ting som går galt, er en ting sikkert, feilene hjelper oss med å møte personen som er riktig for oss, og å oppnå tingene som er riktige for oss. Vi gjør alle feil og angrer på ting i vår fortid. Det er en fakta, men det er ikke din feil, du er ikke din kamp, og du er her NÅ med makt til å forme din dag og din fremtid.


6. SLUTT Å PRØVE Å KJØPE LYKKEN - Mange av de tingene vi ønsker oss er dyre. Men sannheten er, de tingene som tilfredsstiller oss mest er helt gratis; kjærlighet, latter og å sette av tid på våre lidenskaper er eksempler på disse. Og om du ser godt nok rundt deg, så har du alt det.

7. SLUTT Å TENKE AT DU IKKE ER KLAR - Ingen har noensinne fløt seg 100% klar når muligheter byr seg. Fordi de fleste store muligheter i livet tvinger oss til å vokse ut av våre komfortsoner, noe som betyr at vi ikke vil føle oss helt komfortable med det første. Det er bare en del av livet.

8. SLUTT Å KOMME INN I FORHOLD FOR FEIL GRUNNER - Forhold må velges forsiktig. Det er bedre å være alene enn å være i dårlig selskap. Det er ingen grunn til å stresse. Hvis noe er ment å være, vil det skje, til sin tid, med den rette personen, og for den beste grunnen. Ta kun del i et forhold når du er klar og når det er ekte følelser der, ikke når du er ensom.

9. SLUTT Å AVVISE NYE FORHOLD FORDI GAMLE IKKE FUNGERTE - I livet vil du innse at det er en hensikt med alle du møter. Noen vil teste deg, noen vil bruke deg og noen vil lære deg. Men viktigst av alt, noen vil bringe frem det beste i deg. Så ikke avstøt noen kun fordi det ikke fungerte med noen andre. Noen er meningen at skal være en del av livet vårt, andre ikke.


10. SLUTT Å PRØVE Å KUNKURRERE MOT ALLE ANDRE - Ikke bry deg om hva andre gjør bedre enn deg. Konsentrer deg heller om å slå dine egne rekorder. Suksess er en kamp mellom deg og deg selv. 

11. SLUTT Å VÆRE SJALU PÅ ANDRE - Sjalusi er kunsten å telle andres velsignelser i stedet for å telle dine egne. Spør deg selv: "Hva er noe jeg har som mange andre ønsker?"

12. SLUTT Å BÆRE NAG - Ikke lev livet ditt med hat i deg. Da vil du bare ende opp med å skade deg selv mer enn det de menneskene du hater skader deg. Tilgivelse er ikke å si: "Det du gjorde mot meg er greit." Det er å si: "Jeg har ikke tenkt å la det du gjorde mot meg ødelegge min lykke for alltid." Tilgivelse er svaret, just let it go. Husk, tilgivelse er ikke bare for den du tilgir, det er for deg også, det hjelper deg å legge det bak deg og gå videre.

13. SLUTT Å SLØSE BORT TID PÅ Å FORSVARE DEG SELV - Vennene dine trenger det ikke, og fiendene dine vil ikke tro det likevel. Bare gjør det du vet er rett.

14. SLUTT Å PRØVE Å FÅ ALT TIL PERFEKT - Den virkelige verden belønner ikke perfeksjonister, den belønner folk som får det gjort.


15. SLUTT Å LATE SOM AT ALT GÅR FINT NÅR DET IKKE GJØR DET - Det er greit å falle fra hverandre for en liten stund av og til. Du trenger ikke alltid å vise din sterkeste side, og det er ikke nødvendig å stadig bevise at alt går bra. Du bør ikke være opptatt av hva andre tenker heller, gråt hvis du må, det er sunt å felle noen tårer. Jo fortere du slipper det ut, jo raskere vil du være i stand til å smile igjen.

16. SLUTT Å BRUKE TID PÅ FEIL FOLK - Livet er for kort til å bruke tid på folk som suger lykken ut av deg. Hvis noen vil ha deg i sitt liv, vil de gjøre plass til deg og få deg til å føle deg velkommen. Du skal ikke behøve å kjempe for en plass. Husk, de virkelige vennene er ikke de som står ved din side når du er på ditt beste, men de som står ved din side når du er på ditt verste.

17. SLUTT Å SKYLDE PROBLEMENE DINE PÅ ANDRE - I hvilken grad du kan oppnå dine drømmer kommer an på i hvilken grad du tar ansvar for livet ditt. Når du klandrer andre for hva du går gjennom, og ikke tar ansvar selv, så gir du dem makt over den delen av livet ditt.

18. SLUTT Å BEKYMRE DEG - En måte å sjekke om noe er verdt å fundere over er å spørre deg selv: "Vil denne saken ha noe som helst å si om et år? tre år? fem år?" Hvis ikke, så er det ikke verdt det å bekymre seg.

19. SLUTT Å FOKUSERE PÅ TING DU IKKE VIL SKAL SKJE - Dette er noe jeg sliter mye med selv. Fokuser på hva du vil skal skje. Positive tanker er i forkant av enhver stor suksesshistorie. Hvis du våkner hver morgen med tanken på at noe fantastisk vil skje, vil du ofte oppleve at du har rett.

20. SLUTT Å VÆRE UTAKKNEMLIG - Uansett hvor fælt eller godt du har det, så start heller dagen med å være takknemlig for livet ditt. Noen et annet sted kjemper desperat for deres. I steden for å tenke hva du mangler, kan du prøve å tenke på hva du har som mange andre mangler.

Vi er alle skyldige i noen av disse. Den beste tingen å gjøre er å huske hver dag å sette pris på ting og å reflektere litt, selv om det bare er noen få minutter av dagen.

(Beklager at bildene er litt små, endret designet etter innlegget ble lakt ut).

Hvis dere liker innlegg som dette og vil se mer av det på bloggen, så legg gjerne igjen en kommentar. Kanskje jeg kan prøve å ha en fast dag i uken hvor jeg legger ut slike innlegg, hva tenker du? Hvis du vil lese flere innlegg som dette, så ligger de under kategorien Amanda gir råd :)

- Amanda


14

Mia Ulfsnes

08.07.2014 // 22:48

Gode råd!

Silje Halland

08.07.2014 // 22:53

Elsker når du legger ut sånne type innlegg, fortsett med det!

norskipedia

08.07.2014 // 22:54

Wow! kult.

Chrisette

08.07.2014 // 23:01

Flott innlegg, og supre råd!

- Jeanette -

NadineOlsen

08.07.2014 // 23:05

Kjempe flotte råd! Mange som burde ta en titt på dem!

vildemta

08.07.2014 // 23:07

så gore tips :)

solveigfjell

08.07.2014 // 23:08

Veldig bra innlegg! Mye av dette jeg bør tenke på selv:)

Amanda

08.07.2014 // 23:11

Silje Halland: Så bra at det blir likt, mye kjekkere å skrive da :)

Amanda

08.07.2014 // 23:12

Chrisette: takk! :)

dyptihjertet

08.07.2014 // 23:39

Gode råd! :)

RebeccaHasselgard

08.07.2014 // 23:44

For et fantastisk fint innlegg! Dette trenger flere å lese :)

Emma Synnøve

08.07.2014 // 23:49

for et herlig innlegg! alle disse tingene må jeg virkelig slutte med!

Marie

09.07.2014 // 00:10

Så fint innlegg! Liker at du har slike innlegg! :)

Jlb - Jannelb

09.07.2014 // 08:22

Kjempefint innlegg, og veldig fin blogg du har :-) Ha en fin dag !

NY KOMMENTAR:

hits