20 ting du bør slutte å gjøre

Skrev et innlegg som dette for noen dager siden og det så ut som flere av dere likte det, så jeg tenkte å prøve meg på enda et. Dette kommer ikke til å være like utfyllende, men det er 20 punkter i stedet for 10 nå, og det kan jo ikke være et novelle langt innlegg heller.


1. SLUTT Å LØPE FRA PROBLEMENE DINE - Møt dem heller med hodet hevet. Nei, det er ikke alltid like lett. Det er ikke et menneske her på jorden som kan feilfritt håndtere hvert eneste slag som blir kastet på dem. Vi er ikke skapt for å være i stand til å klare å løse problemer med en gang de dukker opp. Vi opplever å bli opprørt, triste, såret, snuble og falle fordi hele hensikten med å leve er å møte problemer, lære, tilpasse, og ut ifra det løse problemene med tiden. Dette er det som til slutt former oss til den personen vi er og blir.

2. SLUTT Å LYVE TIL DEG SELV - Du kan lyve til hvem som helst, men ikke til deg selv. Livet bedrer seg kun om vi tar sjanser, og den første og vanskeligste sjansen vi kan ta er å være ærlig med seg selv.

3. SLUTT Å PRØVE Å VÆRE NOEN DU IKKE ER - Dette mener mange er en av de største utfordringene vi har. Noen vil alltid være penere, smartere, yngre, men de vil sjeldent være bare seg selv. Ikke stress med å endre deg selv. Vær den du er og de rette personene vil elske deg for det.

4. SLUTT Å VÆRE REDD FOR Å GJØRE FEIL - Å gjøre noe, men å gjøre det galt, er minst ti ganger mer produktivt enn å gjøre ingenting. Hver suksess har en sti av fiaskoer bak seg, og hvert nederlag er ledende mot suksess. Når du blir eldre ender du opp med å angre på ting du valgte å ikke gjør mye mer enn det du angrer på ting du faktisk gjorde, men som du gjorde galt.

5. SLUTT Å KLANDRE DEG SELV FOR GAMLE FEIL - Vi kan elske feil person og gråte over de gale tingene, men uansett hvilke ting som går galt, er en ting sikkert, feilene hjelper oss med å møte personen som er riktig for oss, og å oppnå tingene som er riktige for oss. Vi gjør alle feil og angrer på ting i vår fortid. Det er en fakta, men det er ikke din feil, du er ikke din kamp, og du er her NÅ med makt til å forme din dag og din fremtid.


6. SLUTT Å PRØVE Å KJØPE LYKKEN - Mange av de tingene vi ønsker oss er dyre. Men sannheten er, de tingene som tilfredsstiller oss mest er helt gratis; kjærlighet, latter og å sette av tid på våre lidenskaper er eksempler på disse. Og om du ser godt nok rundt deg, så har du alt det.

7. SLUTT Å TENKE AT DU IKKE ER KLAR - Ingen har noensinne fløt seg 100% klar når muligheter byr seg. Fordi de fleste store muligheter i livet tvinger oss til å vokse ut av våre komfortsoner, noe som betyr at vi ikke vil føle oss helt komfortable med det første. Det er bare en del av livet.

8. SLUTT Å KOMME INN I FORHOLD FOR FEIL GRUNNER - Forhold må velges forsiktig. Det er bedre å være alene enn å være i dårlig selskap. Det er ingen grunn til å stresse. Hvis noe er ment å være, vil det skje, til sin tid, med den rette personen, og for den beste grunnen. Ta kun del i et forhold når du er klar og når det er ekte følelser der, ikke når du er ensom.

9. SLUTT Å AVVISE NYE FORHOLD FORDI GAMLE IKKE FUNGERTE - I livet vil du innse at det er en hensikt med alle du møter. Noen vil teste deg, noen vil bruke deg og noen vil lære deg. Men viktigst av alt, noen vil bringe frem det beste i deg. Så ikke avstøt noen kun fordi det ikke fungerte med noen andre. Noen er meningen at skal være en del av livet vårt, andre ikke.


10. SLUTT Å PRØVE Å KUNKURRERE MOT ALLE ANDRE - Ikke bry deg om hva andre gjør bedre enn deg. Konsentrer deg heller om å slå dine egne rekorder. Suksess er en kamp mellom deg og deg selv. 

11. SLUTT Å VÆRE SJALU PÅ ANDRE - Sjalusi er kunsten å telle andres velsignelser i stedet for å telle dine egne. Spør deg selv: "Hva er noe jeg har som mange andre ønsker?"

12. SLUTT Å BÆRE NAG - Ikke lev livet ditt med hat i deg. Da vil du bare ende opp med å skade deg selv mer enn det de menneskene du hater skader deg. Tilgivelse er ikke å si: "Det du gjorde mot meg er greit." Det er å si: "Jeg har ikke tenkt å la det du gjorde mot meg ødelegge min lykke for alltid." Tilgivelse er svaret, just let it go. Husk, tilgivelse er ikke bare for den du tilgir, det er for deg også, det hjelper deg å legge det bak deg og gå videre.

13. SLUTT Å SLØSE BORT TID PÅ Å FORSVARE DEG SELV - Vennene dine trenger det ikke, og fiendene dine vil ikke tro det likevel. Bare gjør det du vet er rett.

14. SLUTT Å PRØVE Å FÅ ALT TIL PERFEKT - Den virkelige verden belønner ikke perfeksjonister, den belønner folk som får det gjort.


15. SLUTT Å LATE SOM AT ALT GÅR FINT NÅR DET IKKE GJØR DET - Det er greit å falle fra hverandre for en liten stund av og til. Du trenger ikke alltid å vise din sterkeste side, og det er ikke nødvendig å stadig bevise at alt går bra. Du bør ikke være opptatt av hva andre tenker heller, gråt hvis du må, det er sunt å felle noen tårer. Jo fortere du slipper det ut, jo raskere vil du være i stand til å smile igjen.

16. SLUTT Å BRUKE TID PÅ FEIL FOLK - Livet er for kort til å bruke tid på folk som suger lykken ut av deg. Hvis noen vil ha deg i sitt liv, vil de gjøre plass til deg og få deg til å føle deg velkommen. Du skal ikke behøve å kjempe for en plass. Husk, de virkelige vennene er ikke de som står ved din side når du er på ditt beste, men de som står ved din side når du er på ditt verste.

17. SLUTT Å SKYLDE PROBLEMENE DINE PÅ ANDRE - I hvilken grad du kan oppnå dine drømmer kommer an på i hvilken grad du tar ansvar for livet ditt. Når du klandrer andre for hva du går gjennom, og ikke tar ansvar selv, så gir du dem makt over den delen av livet ditt.

18. SLUTT Å BEKYMRE DEG - En måte å sjekke om noe er verdt å fundere over er å spørre deg selv: "Vil denne saken ha noe som helst å si om et år? tre år? fem år?" Hvis ikke, så er det ikke verdt det å bekymre seg.

19. SLUTT Å FOKUSERE PÅ TING DU IKKE VIL SKAL SKJE - Dette er noe jeg sliter mye med selv. Fokuser på hva du vil skal skje. Positive tanker er i forkant av enhver stor suksesshistorie. Hvis du våkner hver morgen med tanken på at noe fantastisk vil skje, vil du ofte oppleve at du har rett.

20. SLUTT Å VÆRE UTAKKNEMLIG - Uansett hvor fælt eller godt du har det, så start heller dagen med å være takknemlig for livet ditt. Noen et annet sted kjemper desperat for deres. I steden for å tenke hva du mangler, kan du prøve å tenke på hva du har som mange andre mangler.

Vi er alle skyldige i noen av disse. Den beste tingen å gjøre er å huske hver dag å sette pris på ting og å reflektere litt, selv om det bare er noen få minutter av dagen.

(Beklager at bildene er litt små, endret designet etter innlegget ble lakt ut).

Hvis dere liker innlegg som dette og vil se mer av det på bloggen, så legg gjerne igjen en kommentar. Kanskje jeg kan prøve å ha en fast dag i uken hvor jeg legger ut slike innlegg, hva tenker du? Hvis du vil lese flere innlegg som dette, så ligger de under kategorien Amanda gir råd :)

- Amanda

  • 14

  • 08.07.2014 // KL. 22:45
10 ting du ikke skal føle skyldfølelse for


1. Å VÆRE SINGEL - Selv hva facebook, twitter og folk rundt deg får deg til å tro, så er det ikke noen lov mot å være singel. Gå rundt å vær den feilfrie deg og vær glad for det du har. Det er viktig å kunne være glad med seg selv, selv den dagen man får en kjæreste. Det er både opp turer og nedturer med både det å være singel og å være i et forhold. Om du er singel får du mer tid til venner, og du får oppleve det å gå på en bar, bli kjent med nye mennesker, og vel ja, kanskje oppleve et heftig "one night stand". Det å dra på en bar for å møte nye folk blir mye mer unaturlig om man allerede er i et forhold. Så gjør det beste ut av situasjonen du er i. + Så får du jo ha hele dobbeltsengen for deg selv om du er singel.


2. SI NEI TIL PLANER MED NOEN - Alle trenger litt alene tid. Derfor skal det kunne være helt okei å si til noen at det ikke passer å finne på noe i dag. Vi burde også venne oss til at om noen sier dette til oss, så trenger man ikke alltid spør om hvorfor. Alle har rett til litt tid for seg selv, og hvis noen sier at det ikke passer, så gjør det jo ikke det, uansett hva grunnen er. Så slapp av, det betyr ikke alltid at de har noe i mot deg eller at de ikke liker å være med deg, men bare at de trenger litt alene tid. Du blir ikke til en dårlig venn om du sier nei til å finne på noe en gang i blant.


3. SPISE DESSERT - Sukker og søtsaker er kanskje ikke så godt for kroppen og helsen, men noe det er godt for er humør og sinn. En sjokolade eller en kake en gang i bland hjelpe på humøret og det hoder deg ung. Å kunne gå på te selskap nor man er eldre å le og spise kaker må da føles utrolig godt. Så spis den kaken med et smil og ikke tenk for mye på hva som er i den.


4. IKKE ALLTID HA ET RYDDIG ROM - Det er forståelig at om man skal ha gjester, så vil man ha litt system. Men et rom skal jo se brukt ut også, det skal jo se ut som at noen bor der. Jeg mener ikke at man skal kaste fra seg søppel over alt, men man trenger ikke å legge alle blyantene på pulten på en bein rekke heller. Selv føler jeg meg mer hjemme på rommet mitt om det ikke er helt perfekt ryddet.


5. POSTE EN SELFIE PÅ EN GOD HÅR DAG - Man kan jo ikke gi komplementer til seg selv, så hvorfor ikke legge ut en selfie slik at andre kan det. De dagene man har brukt litt innsats på å se bra ut, så liker man å få komplementer til det, det er en helt vanlig menneskelig ting. Så hvis alle føler det slik, hvorfor skal det da være "teit" å legge ut en selfie en gang i blant? Det viser jo bare at man er fornøyd med seg selv og at man er en selvsikker person. Spør dere meg, så er det en type person jeg ville hatt noe å gjøre med.


6. BRUKE MYE PENGER PÅ EN TUR - Det er viktig å gjøre ting for seg selv en gang i blant. Om man har brukt mye tid og krefter på å spare penger, så blir jo det man bruker pengene på, premien for alt arbeidet. Så hvorfor ikke bruke disse pengene på den fantastiske turen du har drømt om så lenge? Om du bor for deg selv, så endre du kanskje opp med å spise en litt kjedelig middag de første ukene etter turen. Men, du får jo sitte å spise denne middagen mens du tenker på den fantastiske turen du har opplevd. Money can buy happiness, somethimes.


7. SE TV-SERIER/FILMER SOR ER BEREGNET FOR YNGRE - Barndoms minner er noe som er viktig å holde fast på. Det hjelper oss å holde oss yngre i både sinn og kropp. Så ikke vær flau over å stoppe innom en av dine tidligere favoritt kanaler og se de programmene du en gang så 100 ganger, men som du nå liksom er "for gammel for".

8. SOVE LENGE ISTEDEN FOR Å GJØRE NOE PRODUKTIVT - Det er selvsagt ikke sunt å drøye det for lenge flere dager i strekk, for da ender man bare opp med å være trøtt hele tiden. Jeg må si jeg selv er litt skyldig for dette, men nå har det seg slik at det er sommer. Man skal ikke alltid våkne til en alarm, for å bli ferdig med å vaske badet så fort man står opp. Det e sunt å sove til man våkner av seg selv en gang i bland.


9. Å IKKE VILLE VÆRE VENN MED NOEN LENGRE - Vi kan legge skylden litt på facebook her, for der er det slik at om man legger til noen som venn, så ligger de på vennelisten og der blir de. Det er ikke meningen at alle du kjenner og er venn med skal være en del av livet ditt for all tid. Ikke sløs bort tiden din på folk du egentlig ikke vil ha noe å gjøre med. Ikke bruk tid på å late som om du er glad i noen, når du egentlig misliker utrolig mye med dem. Det tar opp alt for mye av energien din, og det trekker ned på deg i flere år senere. Så bruk heller energien på dem du faktisk er glad i og bryr deg om.


10. Å GRÅTE - Vi er ikke roboter, vi er mennesker, og for mennesker er det helt normalt å gråte. Det er sunt å gråte. Så om du er lei deg for noe, eller utrolig glad over noe, så er det lov til å felle en tåre eller to, eller 100 om det er det som skal til.

Håper dette var til hjelp på noen som helst måte :)

Liker dere innlegg som dette? Dere kan gå inn på kategorien amanda gir råd for flere lignende innlegg.

- Amanda

  • 16

  • 06.07.2014 // KL. 18:47
Hvordan bli mer selvsikker?

Selvsikkerhet. Enten har du det eller så har du det ikke, sant? FEIL..

Hvis du virkelig vil, så kan du bli mer selvsikker en du noen gang kunne tenket deg. Selv var jeg langt i fra selvsikker da jeg var yngre, og gjennom hele ungdomskolen er jeg sikker på at de fleste så på meg som den rolige og sjenerte jenten. Dette var nok, fordi jeg var det. Bare på det siste halvåret har jeg overasket meg selv over hor åpen jeg har blitt. Jeg har ikke like mye problem med å snakke med fremmede, og i dag bstilte jeg time hos frisøren selv for føste gang.. Ja, jeg er snart 17 år (don't djudge me). Poenget er, hvis du er der jeg en gang var, så skal du få noen råd her til hva du kan gjøre.

Lur deg selv.

"Fake it until you make it." Det er en grunn til at alle sier dette, og det er fordi at til slutt begynner du å tro selv du får det til. Så start med å late som du er selvsikker, over en periode kommer det nok mer og mer til å falle inn naturlig skal du se.

Forandre kroppsspåket ditt.

Dette kan føles utrolig unaturlig for mange, men det har seg slik at måten man framstiller seg når man har god selvsikkerhet er veldig annerledis enn hvis man har dårlig selvsikkerhet. Folk med dårlig selvtsikkerhet ser ofte mer nervøse ut. De står me hendene i lommene, ser ned i bakken og vil helst ikke bli lakt merke til. Så! Ta hendene ut av lommene, rett deg opp, smil og strål ut som den fantastiske personen du en gang vil bli. Når du sitter i en gjeng med folk, ta litt plass. Ikke sitt å klem deg sammen så liten du kan i hjørnet.

Øyenkontakt.

Dette er noe de fleste av oss frykter, og det er skjeldent det ikke er kleint. Ja, jeg snakker om med fremmede.. Kanskje den kjekke gutten du har stalket i paralellklassen den siste måneden. Uansett hvem det er. Lær deg selv å ikke være den første til å se bort hvis du ender opp med å ha øyenkontakt med noen. Altså ikke stirr som en gal creeper heller, men prøv å ikke snu bort blikket. Er det et normalt menneske du har øyenkontakt med, vil mest sannsynlig han/hun se bort etter ikke så alt for lang tid uanstt. Hvis du ender opp med å ha øyenkontakt med en kjekk gutt og han ser at du ikke ser bort, er sjangsen stor for at du får et smil, og kanskje han til og med kommer dort for å snakke. Alt dette bare fordi man sprer god selvsikkerhet.

Smil. Vær hyggelig.

Det har mye å si å framstille seg som en snil og godhjertet person. Man blir kjent med flere folk og om du har snakket med en fremmed på bussen, eller litt ekstra med kassedama, så kan det snu dagen deres fra en dorlig til en god. Og de kommer til å huske deg som en hyggelig person med god selvtsikkerhet. Det er litt merkelig, fordi jo mer du gjør dette, jo mer innser du at det er ingenting å være redd for. De du sakker med er bare mennesker de også og vi er alle likeverdige. Så lenge du ikke snakker med en fremmed som tilbyr deg goderi, en kjøretur til disneyland, eller som stinker alkohol klåkken åtte om morgenen, så er du "good to go."

Fokuser.

Dette er et veldig viktig punkt, og sikkert det folk flest unngår. Når du er i en samtale med noen, noen du kjenner eller noen du nettopp møtte. I det de snakker, fokuser på dem. "Hva er det de egentlig prøver å si til meg?" Du vet godt selv at det er flaut når noen snakker i vei og til slutt spør deg om et spørsmål relatert til det de sa, men du var opptatt med å tenke på noe annet at du ikke fikk med deg hva det var. Ja, det er lov med lærere, we all do it.

Ikke stress.

Når man er nervøs har man en tendens til å snakke fortere, dette har du nok merket når den 20 minutter lange presentasonen din bare ble 10 minutter lang når du framførte den for klassen og du fikk trekk i karakteren fordi den ikke var lang nok. Dere har sett de som er selvsikre. Måten de snakker på, måten de går på.. De tar seg god tid. Når man gjør ting fort er det også større sjangse for at de dommer oss ut vet å gjøre noe feil, eller falle over noe, noe som ikker er serlig behagelig for de med dorlig selvsikkerhet. Så ta deg god tid, og slapp av.

Selvsikkerhet er som alt annet, hvis du virkelig vil oppnå det, så er det bare til å øve. Det er viktig å sette seg mål i livet, ikke bare når det kommer til utdanning og jobb, men også når det kommer til hvem du ønsker å være, og hvordan du ønsker å framstille deg. Tenk deg litt om, vi som er rundt deg, vi vet ikke hva du tenker. Hvis du er kjempe nærvøs over noe, men du gjør ditt beste med å skjule det bak selvsikkerheten, så tror vi på det, det er den delen vi rundt deg ser. Og tro meg, du blir en bedre person av det, du blir gladere og får en helt annen energi blandt andre folk. Bare om man passer på å ikke bli for selvsikker slik at du ender opp med å bli sett på som "atention hora", "selv diggeren" eller noe slik.

Håper det var til hjelp for noen av dere. Hvis dere har noen spørsmål, eller tilbakemelding så er det bare til å skrive det i kommentarfeltet ;)

- Amanda

  • 4

  • 11.04.2014 // KL. 18:00
hits